Qussa

Stories from Afar & Up Close

Updates

** Update 15 juli 8.30u. **Gisteravond na de toespraak van Nasrallah (leider van Hezbollah) waren de straten leeg en verlaten, maar vannacht was het relatief rustig in deze buurt, dus hebben we goed kunnen slapen. We hadden zelfs eventjes stroom, maar dat is nu helaas weer afgelopen. En hoe snel het gaat: om 4 uur vanochtend werd ik even wakker, hoorde wat ontploffingen in de verte en dacht 'da's te ver weg', en sliep weer verder.

Nu is het afwachten wat Israel's reactie is op het in de fik zetten van een van hun boten, behalve dan verhevigde bombardementen in het zuiden. Het advies van de ambassade is nogsteeds 'binnenblijven'.

** Update 15 juli 10.30u. ** We hebben weer even stroom, dus internet en TV. Israel heeft besloten voluit te gaan, en bombardeert nu behalve alle wegen (zelfs de kleine bergweggetjes) naar het zuiden, ook die naar het noorden. Dat betekent dat er nu absoluut geen manier meer is om het land te verlaten (eerder probeerden mensen nog via Tripoli naar Syrie te gaan). Ehm, voorlopig zit ik hier dus nog wel even.

(oorspronkelijk geplaatst op qussa.johojournal.nl)